Fotografie en hiking

De natuur in trekken samen met je fototoestel: beter kan bijna niet! Dat is de reden dat ik regelmatig lange wandeling maak waarbij ik mijn fototoestel mee neem. Alle wandelingen neem ik op via de applicatie Komoot en zijn voor de liefhebbers terug te kijken. Ook plaats ik bij iedere wandeling sfeerfoto’s van de wandeling. Hieronder vind je een selectie van wandelingen die ik gemaakt heb. Het vaakst ben ik te vinden in Zuid-Limburg of de Eifel. Onderdaan deze pagina vind je de link naar mijn Komoot-profiel.

NL | Zuid-Limburg

Deze collectie bestaat uit verschillende middellange tot lange wandelroutes (tussen de 12 en 20 km) van de makers van de Wandelgids Zuid-Limburg en eigen wandelingen. De routes voeren over paden, wegen, bospaadjes en weilanden. Je komt langs hoogtepunten zoals het hoogste punt van Nederland, vakwerkhuizen, kabbelende beekjes en verschillende mergelgroeves. De meeste wandelingen bevatten een aantal korte klimmetjes waarna je steeds weer een schitterend uitzicht hebt over de heuvels, weilanden en bossen. Kies een van de wandelingen uit deze collectie of kijk op de webpagina van Wandelgids Zuid-Limburg voor een van de andere (ook korte) routes.

Zuid-Limburg

B | Voerstreek & Pays de Herve

In deze collectie vind je enkele wandelroutes welke lopen door de prachtige Voerstreek, net onder Nederlands Limburg en door het landschap van Herve, Pays de Herve.

Voerstreek

D | Eifel

De Duitse Eifel is een middelgebergte in het westen van Duitsland. Hier kun je mooie wandelingen maken over de heuvels en door de bossen. Je bent hier echt midden in de natuur. In deze collectie vind je de mooiste middellange tot lange wandelingen die ik gelopen heb in de Eifel. De meeste wandelingen zijn gemarkeerde routes. Dat is handig wanneer je geen navigatie bij je hebt.

Eifel

I| Parco Nazionale del Gran Paradiso

Gran Paradiso is een regio in het noordwesten van Italië. Het is een schitterende regio midden tussen de hoogste toppen van de Alpen. Je kunt hier prachtige wandelingen maken. Het Nationaal park Gran Paradiso (Italiaans: Parco Nazionale del Gran Paradiso) is het oudste nationaal park van Italië. Het ligt in de Grajische Alpen, in het noordwesten van het land, ten zuiden van Aosta en niet ver van de Mont Blanc. De hoogste top van het gebied is de gelijknamige 4061 meter hoge Gran Paradiso.Gran Paradiso was het laatste gebied waar de alpensteenbok in het wild voorkwam, totdat het dier weer in andere natuurgebieden in de Alpen werd uitgezet. Ook komen er in het gebied gemzen voor.In deze wandelcollectie vind je een viertal wandelingen die ik gemaakt heb in het najaar van 2020. Op hoogte lag een dik pak sneeuw, in de vallei was het heerlijk nazomer weer.

Nog meer wandelingen zien? Neem dan een kijkje op mijn profiel op Komoot.